Soffydream 2009.09.30. 21:46

A rendőr

Hát ettől eléggé tartottam. Kijön a rendőr, hogy ellenőrizzen minket...

Kiderült, hogy nem csupán azért, mert magyarok vagyunk, hanem mert Bxlben mindenkihez kimennek. Hát jó.

Miután közlöm, hogy még nem beszélek olyan jól franciául, azonnal angolra vált, Juléval németül vagy franciául beszél. Turizmust tanult. Azt mondja, ne azt tanuljak, mert nincs jövője, Belgiumban nem is volt egyátalán állás számára. Mindenki interneten szervez, az utazási irodák ideje lejárt. Logikus, de én nem jutottam el idáig.

Következő témánk: a magyar mentalitás. Volt már Pesten, egy barátja Diósdon lakik. Ismeri az Ecserit, ott vett régi szivaros dobozokat, mert azokat gyűjti. A romák (biztonsági okoból írom így) átvágták már őt is, 20 eurót veszített rajta. Nem voltak hajlandóak megmondani a magyarok sem, hogy az Ecseri merre van, az nem a turistáké. Ő fizessen csak többet a drágább helyeken. Kint a piacon is 3szoros árat fizetettek vele.

Milyen zenét szeretek? Mondom NIN. Igen és hallottad azt a koncertet, ahol Peter Murphyvel énekel? A youtube-on nincs fent az egész, a mininováról töltsd le. Mondom voltam koncerten, ő nem pedig '80-'90 között rockújságíró volt. :)

Én már csak hápogni tudtam. Végül azzal búcsúzott, hogy vigyázzunk magunkra, ha bulizunk, mert a belvárosban nincs rendőrség. Uccle-ben nem fog velünk semmi történni, mert gazdag környék, biztosítva van. De ne hagyjuk őrizetlenül a poharunkat, mert az afro-amerikaiak beletesznek valamit, felvisznek a lakásukra és megerőszakolnak. A bxli rendőrségen ez a leggyakoribb eset. Szóval a belváros csak saját felelősségre ajánlott, mert ha megkéselnek a rendőrség nem foglalkozik vele. Jól van, mondom, otthon érzem magam. Mire ő: igen, ugyanaz a helyzet.

Hát ennyi a Zsófi esete a rendőr bácsival.

A bejegyzés trackback címe:

https://soffydream.blog.hu/api/trackback/id/tr641419352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidelia 2009.09.30. 23:11:15

Ez a rendőr bácsi azért nem lehetett olyan öreg :) Vajon egy magyar rendőrrel el tudnál-e ennyi mindenről beszélgetni? Aligha.
Igen, mindenki turisztikát akar tanulni, aztán hol lesz ennek a sok utaztatónak állása? Azt viszont kétlem, hogy lejárt volna az utazási irodák ideje.
A brüsszeli bulizástól én is óva intelek. A rendőrnek viszont gratulálok a magyar helyismeretért.

síró_bohóc 2009.10.03. 13:58:09

Képbe volt nagyon ez a rendőr bácsi, bár gondolom a bácsit lehagyhatom ;)

Ez olyan mint nálunk bemész a bankba / postára / élelmiszerboltba és elmesélik milyen szép a Balaton, Fonyód, Siófok, milyen jó Budapest, a Sziget Fesztivál, stb. :) és azt mondják magyarul Jó napot. :) A városházán egy szocpollal foglalkozó úr azt is tudta, hogy "rendőrszegg" :D mert egyszer '85-ben a diákjaival bajba keveredett Siófokon. (Vagyis a diákok balhéztak.)
süti beállítások módosítása