Soffydream 2009.09.19. 20:40

Mosoly

Az immár két és fél hónapos, tejeskávé színű babánk megtanult mosolyogni. Először elhúzza a száját az egyik oldalra, aztán néz rád és lassan a másik oldalra is, és kialakul a nyitott szájú, fogatlan baba-mosoly.

Ő Tayron, Émilie tartja. :) Itt még nem tudott mosolyogni.

   Az előző hetünk nagyon jó volt, attól eltekintve, hogy egész végig beteg voltam. Előző hétvégén itt voltak a német srácok, illetve csak 3, de így elegen voltunk, plusz egy német lány, plusz Maya, magyar barátnőm. És megvolt az első pubba beülős iszogatásunk. Már amennyire én a fájó torkommal tudtam sörözni. De hogy Zsófi szavaival éljek:

azért az milyen jellemző, hogy még betegen se tudsz a fenekeden maradni

Hát igen, nem tagadom. :) Voltunk újra az Atomiumnál, és megnéztük a Jeanneken pist, most már csak a kutya van hátra.

magyar csajok: én, Maya, Eszter

A mosolyról jutott eszembe, hogy a belga emberekről nagyon jó a véleményem. Pl van itt a villamosmegállóban egy újságos, és nála vettem cigit. És mondtam, hogy pall mall vert, de nem értette. Persze be volt dugulva az orrom, a torkom tele trutyival, meg még az akcentus... Szóval mondom green, nem beszélek jól franciául. Erre ő: de beszélsz és ez tök jó, már tudsz dolgokat, csak artikulálni kell. Aha mondom, meg nem elkapni a betegséget a gyerkőcöktől. Szóval ari volt.

Meg a gyógyszertáros néni is, akinek nem tudtam elmondani, hogy be van dugulva az orrom, de a hangomból rájött. :) Viszont nem adott blokkot. grrr...

Ma csak 5 órát dolgoztam, elvégre vasárnap van, de ez is nehéz volt. Kb 3 órára rám volt bízva a két baba, teljesen egyedül. És hát persze, Ydriss nagyon sokat sírt. Szörnyű, hogy ilyen piciként (2 hónap) rettenetes fájdalmakat kell kibírnia, nem is tudjuk pontosan, miket. Csak azért, mert az anyja egy barom, aki ivott a terhesség alatt, és iszik most is. Az apáról nem tudom pontosan, de ránézésre ő is. Szóval a picikénken a mi orvosunk nem tud segíteni, de kórházba még nem mehet, mert túl pici a műtéthez. Most orvost keresünk...

Ydriss - és az elektromos cucc a szívére és a tüdejére kötve... Ő nem tudom, mikor fog mosolyogni.

A bejegyzés trackback címe:

https://soffydream.blog.hu/api/trackback/id/tr721393365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

síró_bohóc 2009.09.20. 19:53:21

szegény baba... de mije fáj vagy miért... ill. mi történik pontosan ha az anya iszik a terhesség alatt? tudom, hogy akkor a gyerek nem lesz egészséges, de ez nem tudom miben merül ki.

Fidelia 2009.09.20. 20:03:17

Attól függ, hogy a terhesség melyik szakaszában ivott az anya. Ha az elején, amikor a baba szervei kifejlődnek, bármije károsodhat.

Ezek szerint nemcsak pisilő kisfiú, hanem pisilő kislány is van. Ő miért van bezárva?

Soffydream · http://www.myspace.com/soffy_dream 2009.09.20. 20:10:19

@Fidelia: @síró_bohóc:
Sztem az egész terhesség alatt ivott. Néha a szíve kihagy pár dobbanást vagy abbahagyja a lélegzést. És az egyik heréje nem csúszott le a helyére, és sztem az fáj neki.
A pisilő kislány azért van bezárva, mert teljesen a ház falán van, vállmagasságban, szóval megrongálnák, ha nem lenne.
van pisilő kutya is, majd oda is elmegyünk. :)

Fidelia 2009.09.20. 20:18:49

@Soffydream: A le nem csúszott here nem okoz fájdalmat. Múltkor egy orvos beszélt erről a gyerekműsorban. Ez más fiúgyereknél is előfordul, aki egyébként egészséges.
süti beállítások módosítása